Marc Vives Bonet

Fruita de l'Horta de Lleida

Varietats que cultivem

Llimonera

La pera llimonera, que també es coneix com "doctor Jules Guyot", pertany al gènere Pyrus el qual es compon d'unes 30 espècies de plantes superiors.

Blanquilla

A mitjans del segle XVIII, la pera blanca d'Aranjuez o Blanquilla era ja molt apreciada per la Cort de Felip V. Anava dels camps dels agricultors directament a les taules dels més poderosos.

Conference

Aquesta varietat es va obtenir el 1884, d'una sembra a l'atzar que va conrear Léon Leclerc de Laval. És una obtenció de Thomas River de Sawbridgeworth, (Anglaterra). El seu baptisme es remunta a 1895, després de la "conferència internacional de la pera" celebrada a Londres aquell any.

Williams

LEls orígens d’aquesta varietat són incerts. Bon Chrétien de Williams (Bon cristià) porta el nom de Francesc de Paola, un home sant que el rei Lluís XI de França havia cridat al llit de mort com a curandero el 1483. Francesc va oferir al rei una llavor de pera de la seva Calàbria natal amb les instruccions per a plantar-la i tenir-ne cura

Max Red Barlett

Max Red Barlett es distingeix fàcilment de Williams a través de la seva ratlla de color vermell que cobreix extensament una gran àrea de la pell. El color de la pell és un gran indicador de la maduresa de la pera, com més madura sigui la pera més pronunciat serà el color, la pell canviarà de vermell robí a vermell ataronjat, així com les ratlles passaran de verd a groc.

Flor d'Hivern

Fruit molt gros, de forma aplanada i irregular. Pell gruixuda, verd groguenca amb taca vermellosa-marró força estesa a la cara assolellada, de polpa blanca, dolça, sucosa, crocant i de gust agradable.

Fuji

La poma Fuji és un clon de poma Malus domèstica, desenvolupat per cultivadors de l'Estació d'Investigació Tohoku a Fujisaki (Aomori, Japó) a finals dels anys 1930 i comercialitzat el 1962. Procedeix d'un encreuament de dues varietats de poma nord-americans, la 'Red Delicious' i l'antiga 'Ralls Genet' de Virgínia (de vegades anomenada Rawls Jennet).

Golden

Golden Delicious és una varietat de poma de color groc. És una de les varietats de poma més cultivades arreu del món. En climes temperats de l'hemisferi nord, com a l'Horta de Lleida, es cull a partir de setembre.